Фестиваль сала в Полтаві

Вчора, 28 січня, в Полтаві відбулось традиційне свято сала.



Для тих хто в танку:
Сало — тваринний підшкірний жир, найчастіше свинячий. В Україні та багатьох інших країнах є частиною традиційної національної кухні. У минулому сало було дуже важливим елементом харчування завдяки своїй дуже високій харчовій цінності (770-870 ккал на 100 гр.), а також здатності зберігати свої властивості протягом тривалого часу без спеціального охолодження. Для цього сало для тривалого зберігання засолюють; виготовляють шпик. З сала витоплюють смалець та виробляють шкварки.


На святі можна було скуштувати сало в шоколаді, в шампанському, з родзинками і навіть суші-сало. Під час заходу відбувся благодійний аукціон, лотами якого були вироби з сала — книги, футбольний м'яч, порося. Це вже вп'яте Полтавчани відали данину салу і прославили цілковито Український народний продукт.

Нажаль персонально не побував, але перевірені джерела розповіли, що свято дійсно вдалось і що дуже допомогла з проведенням Полтавська адміністрація. За що їм велика подяка з побажаннями продовжувати розпочату оригінальну традицію святкування фестивалю сала. Пропонують кредит wmz с задолженностью, не дуже зрозумілі мотиви, але в кредити лізти не хочу і вам не раджу. Але чув, що і на цьому якось роблять гроші, як-то кажуть хто не ризикує, той не п'є шампанське.

  • 0
  • 29 января 2012, 23:23
  • admin

Коментарі (0)

RSS згорнути / розгорнути

Лише зарєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.